23.09.2017.

ExploreZ: međunarodni festival – na turneji u Beogradu

Šta ćemo sa Budućnošću?

ZID Teatar, Community Art & Performance Centar iz Amsterdama, organizuje međunarodni festival ExploreZ, od 25.septembra do 1.oktobra 2017. Ovaj posebni, treći po redu  ExploreZ festival je - na turneji po Srbiji.

Ovo treće izdanje festivala se realizuje u bliskoj saradnji sa POD Teatrom iz Beograda i BITEF Polifonijom, zvaničnim pratećim programom BITEF festivala. Festival je podržan od strane Ambasade Holandije u Beogradu i deo je široko rasprostranjenog evropskog projekta o teatru zajednice - Caravan Next.
ZID Theater iz Amsterdama koji uspesno vodi rediteljka Karolina Spaic, iz Beograda, predstavlja raznovrstan program sa pozorišnim stvaraocima, gostima – predavačima, lokalnim stanovništvom i mladim umetnicima iz Srbije i Holandije. Aktivnosti festivala će se pored Beograda, odvijati i na planini Rudnik, u saradnji sa Porodicom bistrih potoka, i u Dobanovcima, u saradnji sa Slovačkim Kulturno Prosvetnim Društvom Šafarik. 

“Želimo da započnemo novi dijalog o tome
kako umetnost može doprineti oblikovanju budućnosti našeg sveta”
ističe Karolina Spaić, umetnički direktor festivala

Najvazniji program u Beogradu je : Događaj 24h – zatvaranje ExploreZ Srbija festivala i zatvaranje BITEF Polifonije koji počinje  30.septembra u 12h i traje do 1.oktobra do 12h.

Ljubav, hleb i priče - Događanje 24 sata je multidisciplinarni program sa predstavama, performansima, pozorišnom turom, muzikom i interaktivnim dešavanjima. Ceo program se desava u prostoru CZKD – Centra za Kulturnu Dekontaminaciju.
Program će početi u 12h ceremonijom otvaranja sa svim učesnicima, diskusijom sa publikom i prezentacijom rada Sebe Bakkera glumca ZID Teatra: Oči glumca i svet koji se brzo menja.
Nova predstava ZID Teatra LjUBAV SADA, u kojoj učestvuje 15 glumaca i 2 muzicara iz Amsterdama - od 12 do 70 godina starosti biće prikazana u 17h.
Noćni program će se nadalje sastojati od pozorišnog koncerta POD Teatra sa oko 100 učesnika  Hleb & Pesme sa muzikom, pevanjem i ritualima različitih kulturnih i etničkih grupa iz Srbije i gostiju Holandije, zatim sledi performans performans Kako sam i ja postala rasista, a da to nisam shvatila Andrade Simo, rumunske glumice, a u 24.00 se izvodi nova predstava Porodice Bistrih Potoka Intima.
Posle se nastavlja raznovrsni noćni program mladih umetnika; a ujutru od 8.00 do 12.00 će biti završniDoručak & Priče sa komšilukom.
Svi su pozvani da se pridruže ovom 24satnom događaju  i podele ovo jedinstveno umetničko iskustvo.

Za više informacija posetite : https://www.zidtheater.nl/explorez/  ili

Нема коментара:

Постави коментар