31. 7. 2015.

Press konferencija Nišville jazz festival, petak, 31. jul





Direktor Nišvil jazz festivala Ivan Blagojević na današnjoj press konferenciji je objavio kompletan muzički deo programa na svim binama u Nišu, i podsetio da će i ovogodišnji Nišvil, u saradnji sa manifesatacijom “Mermer i zvuci” -  imati svoje predstavljanje u Aranđelovcu, u petak 14. avgusta. Po tradciji, rekao je Blagojević, u sklopu Nišvila 2015 biće održano više promocija knjiga, muzičkih izdanja i časopisa, kao i izložbenih postavki fotografija, ilustracija i stripa.
 -Nastavljajući saradnju sa tradicionalnim “Zlatnim sponzorom” Nišvila, Kompanijom NIS a.d. ove godine je u znak obeležavanja sto godina od rođenja Bili Holidej i Frenka Sinatre,  raspisan konkurs za mlade pevače koji će dobiti priliku da se predstave na Youth stejdžu. Konkurs je otvoren do 3. avgusta.
Vođa volonterskog tima Nišvila, Marjan Cvetković je rekao da je ove godine bilo veoma teško odabrati volonterski tim festival jer su se za 400 mesta prijavila rekordna 1002 kandidata – iz 20 zemalja od kojih su neke i van evropskig kontinenta.
Mihailo Tatić, pevač i gitarista niškog sastava Jam Station, čijim će nastupom Nišville 2015 biti zvanično zatvoren, naglasio je značaj festivala za afirmaciju mladih bendova, kako u Nišu, tako i u celeoj Srbiji. Kao primer naveo je i bend čiji je on clan, a čiji su se članovi praktično upoznali i prve muzičke korake napravili na Nišvil workshopu, posle čega su usledili nastupi u pratećim programima – da bi ove godine dobili priliku da nastupe i u glavnom programu, a upravo zahvaljujući Nišvilu - i na najvećem bugarskom džez festivalu koji se u prvoj polovini  avgusta održava u poznatom turističkom centru - Bansko. 

Program festivala:




Нема коментара:

Постави коментар