23.10.2010.

SLAĐANA MILOŠEVIĆ OSTAJE DOSLEDNA, POVODOM OTKAZIVANJA KONCERTA U SAVA CENTRU

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
POVODOM OTKAZIVANJA KONCERTA U SAVA CENTRU, 21. OKTOBRA 2010
SLAĐANA MILOŠEVIĆ OSTAJE DOSLEDNA

Aleksandra Slađana Milošević nije nastupila na koncertu u Sava Centru, usled toga što je organizator prekršio dogovor. Organizator je dao prednost gostima, hrvatskim izvođačima u završnici koncerta, stavljajući Slađanu Milošević na početak programa. Smatramo da muzičar njene reputacije i kvaliteta zaslužuje najveće poštovanje i da je organizator bio dužan da poštuje dogovor po kome je završnica koncerta trebalo da bude izvođenje kompozicije ”Princeza” koju Slađana Milošević izvodi u duetu sa Dadom Topićem. Organizator je, takođe, ne poštujući dogovor, napravio i odštampao izmenjeni program koncerta. Smatramo da ako prema umetničkom radu i zaslugama gospođice Milošević, nema poštovanja, onda joj na ovakvom događaju nije mesto.
Ovu odluku obrazlažemo sledećim: Izvođačima iz okolnih zemalja, posebno Hrvatske, pruža se bezrezervna medijska podrška. TV stanice uživo prenose njihove promocije i daju neograničen medijski prostor, dok su domaći izvođači, poput Slađane Milošević, u javnosti podeksponirani.
Gospođica Milošević izjavljuje, da se neće pojavljivati na onim manifestacijama koje favorizuju tuđe izvođače, sve dok se sa istom merom podrške ne bude ophodilo prema njoj.
Jednako očekuje reciprocitet od strane država kao što je Hrvatska. Da, na primer, u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu, na javnom trgu u prisustvu njihovih političkih i javnih radnika, i uz direktan TV prenos, bude organizovana promocija njenog rada, kako se to čini za hrvatske i druge izvođače iz bivših republika. Smatramo da, kao osnivač pop-rok kulture na području stare Jugoslavije, Slađane Milošević to zaslužuje.
Takođe Vas obaveštavamo da je gradonačelnik Skupštine Grada Beograda, g. Dragan Đilas, već pet puta odbio molbu Slađane Milošević da joj se omogući organizacija konceta u nekoj od koncertnih sala pod upravom Grada Beograda, dok je brojinim izvođačima iz okolnih zemalja, to već godinama omogućeno. Nadamo se da će mediji i javnost ispravno i pravedno reagovati i da će se stati na put diskriminaciji srpskih umetnika kojom se nanosi velika šteta razvoju domaće kulture.
Iskreno se izvinjavamo publici koja je bila nedužna žrtva organizatora ovog događaja.

Нема коментара:

Постави коментар